Hoppa till innehåll

Nyhetsbrev April

Kära grannar,

Hoppas ni mår bra och njuter av vårsolen som äntligen har kommit till oss i Lund! ☀️

Vårt styrelsearbete har varit fortsatt intensivt sedan det första informationsbrevet kom ut, men snart kommer vi att landa i en betydligt lugnare vardag. Intresset är stort från vår sida och vi är ett gott gäng som samarbetar tätt ihop. Vi träffas ofta, särskilt nu i början, för alla medlemmars trygghet.

Ni ska veta att det finns ett genuint engagemang och initiativ från medlemmar i den här föreningen – viljan att skapa förbättringsmöjligheter är stor – och det är precis det vi behöver för att få en trivsam, stabil, demokratisk och fungerande bostadsrättsförening. Vi alla som sitter i styrelsen idag drivs av att skapa en trygg förening (med allt vad det innebär), sammanhållning och ett härligt bostadsområde där vi grannar kan hjälpas åt.

Det har skett lite förändringar sedan det första nyhetsbrevet som kom ut och vi vill i detta nyhetsbrev informera er om några saker som berör er som medlemmar. Nya beslut har tagits, vi har fått fler avhopp från styrelsen och justeringar har skett längst vägen. Med det sagt, så vill vi hänvisa er till vår nya hemsida som kommer bli vår nya “go to”, där vi kommer lägga samla all information framöver.

Tveka inte på att höra av er om ni har frågor. Era synpunkter är viktiga för oss!

🌷

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen – Nina Katzman, Anton Schleenvoigt, Andreas Edelius, Niclas Thoor, Yessica Andersson Marasescu

Har du frågor? Kontakta oss på styrelsen@brfprastkragenlund.se

NYHETSBREV 🥁

Vi har som ambition att skicka ut nyhetsbrev så fort det tas nya beslut inom styrelsen. Detta för att, på ett enkelt sätt, hålla er alla informerade i tid om vad som beslutas och planeras, där ni har möjlighet att vara delaktiga och komma med förbättringsförslag. Nyhetsbrevet kommer gå ut på mail ca 1 gång i månaden eller så fort vi har något nytt att informera om. 

HEMSIDA📲

Vi har nu äntligen en färdig webbplats för vår bostadsrättsförening för att på ett enkelt sätt kunna samla information kring styrelsebeslut, årsredovisningar, regler och kontaktuppgifter till oss. Genom hemsidan kommer ni enkelt kunna se kommande datum för årsstämmor och årsmöten. Och viktigast av allt – det är hit vi kommer hänvisa er för att skicka in förbättringsförslag, skrivelser, ansökningar eller motioner. Facebooksidan kan användas som ett forum för diskussioner medlemmar emellan. Alla formella förslag kring förändringar kommer dock gå formellt via hemsidan för att kunna effektivisera styrelsearbetet och snabbare kunna hjälpa er. Det är alltså via föreningens hemsida där ni som medlemmar ansöker om andrahandsuthyrningar, laddstolpar, markiser och likande.

Har ni förslag på hur vi kan förbättra hemsidan, så tar vi tacksamt emot detta, då den är under ständig uppdatering.

EKONOMI💰

Under nästa vecka kommer vi att binda ett av våra största lån som har löpt ut. Idag har vi tre lån kopplade till Handelsbanken som vi kommer att omvandla till fem lån. Lånen ska vara ungefär lika stora och där alla lån löper ut på olika bindningstider. Anledningen är att det ger en större stabilitet och vi kan då minimera riskerna för föreningen, då vi står inför två kommande räntehöjningar detta år.

Styrelsen har möte med banken nu på tisdag den 25 april för att säkra upp vår ränta. Riksbanken har möte den 26 april och planerar höja styrräntan efter det – därefter planeras ytterligare en höjning under juni. Vi har för avsikt att med en kombination av framförhållning och tajming ge föreningen de bästa räntevillkoren.

Vi kommer att berätta och gå igenom mer kring ekonomin under nästa årsstämma.

ÅRSSTÄMMA – 15 JUNI 2023 📍

Nästa årsstämma kommer att äga rum torsdagen den 15 juni. Kallelse till årsstämman kommer gå ut under vecka 20 där vi specificerar tid och plats.

Om ni har motioner på förbättringar ni önskar skicka in, så uppmanar vi er att göra detta innan vecka 18 (1-7 maj). Har ni redan skickat in motioner så besvarar vi dessa och skriver upp. Vi kollar styrelsemailen regelbundet.

Vi rekommenderar att så många som möjligt närvarar på mötet, då vi kommer gå igenom viktiga och tunga punkter såsom ekonomi och finansiella planer framåt, men även rösta in nya suppleanter och välja ny styrelse.

Det som är viktigt för oss är att ni känner full tillit till sittande styrelse, därför uppmanar vi er att närvara då varje röst är viktig – och alla beslut som tas berör er och vår framtid. 

NYA BESLUT INOM FÖRENINGEN 🚨 

Alla nya beslut inom föreningen hittar ni här.